- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק בג"ץ 10051/04
|
בג"צ בית המשפט העליון בירושלים |
10051-04-א'
28.11.2004 |
|
בפני : 1. דורית ביניש 2. אדמונד לוי 3. יהונתן עדיאל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. אסמעיל אבו חגלה 2. בסינה אבו חגלה 3. איה אבו חגלה 4. רגד אבו חגלה |
: שר הפנים |
| פסק-דין | |
בעתירה שבפנינו מבקשים העותרים כי נורה למשרד הפנים ליתן טעם מדוע לא תאושר בקשתם לאיחוד משפחות. כן מבקשים העותרים צו ביניים כנגד גירושה של העותרת 2 מן הארץ.
העותר 1 הינו אזרח ישראל והעותרת 2 הינה תושבת הרשות הפלסטינית. בשנת 1998 נישאו השניים וסמוך לאחר מכן הגישו בקשה לאיחוד משפחות. לטענת העותרים, כשנתיים לאחר הגשת הבקשה נאמר להם על ידי פקידי משרד הפנים כי קרוב לודאי שבקשתם לא תאושר, אך עדיף להם להמתין עד להחלטה הרשמית בעניינם. עוד טוענים העותרים כי המשיכו לפנות למשרד הפנים גם בשנים האחרונות, אך קיבלו תשובות דומות.
לאחר שעיינו בעתירה, הגענו לכלל מסקנה כי דין העתירה להידחות על הסף כיוון שהיא לוקה בשיהוי רב. בקשתם של העותרים לאיחוד משפחות הוגשה עוד בשנת 1998 ופנייתם של העותרים לבית משפט זה נעשתה למעלה מחמש שנים לאחר הגשת הבקשה. העותרים לא צירפו לעתירה כל מסמך המעיד על כך שאכן פעלו לקידום בקשתם בפני הגורמים המוסמכים לכך במשרד הפנים. בקשה לאיחוד משפחות נבחנת על פי הנסיבות והנתונים הרלוונטיים המתקיימים בעת בחינתם. העותרים לא פרטו אלו גורמים במשרד הפנים מסרו להם התייחסויות בעל-פה, לפיהן טרם התקבלה החלטה סופית בבקשתם. בנסיבות אלו, העתירה שלפנינו הינה, למעשה, בקשה חדשה לאיחוד משפחות, אשר אין מקום לבדיקתה הראשונית בבית-משפט זה (השוו: בג"צ 3517/03 נוהא בדארנה ואח' נ' שר הפנים ואח' (טרם פורסם)).
כיום אין בידם של העותרים להגיש בקשה חדשה לאיחוד משפחות בהתחשב בהחלטת הממשלה מיום 12.5.02 וחוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), תשס"ג-2003, כפי שהוארך בצו האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה) (הארכת תוקף החוק), התשס"ד-2004, אשר קובעים כי בעת הזו לא תטופלנה בקשות לאיחוד משפחות. אולם זכותם של המערערים שמורה להם לשוב ולפנות לבית המשפט, ככל שתהא בידיהם עילה לכך, אם ישונה המצב המשפטי, לאחר הינתן פסק-דין בעתירות העקרוניות בעניין חוקתיות החוק האמור (בג"צ 4022/02, בג"צ 4608/02 ובג"צ 7102/03), או שתוקפו של החוק יפוג.
אשר על כן, העתירה נדחית.
ניתן היום, ט"ו בכסלו התשס"ה (28.11.2004).
ש ו פ ט ת ש ו פ ט ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. /צש התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
